bg

Informatie over een behandeltraject bij Psycholoog Haarlem

Zoals ik op de home page al aangaf, werk ik vanuit een humanistisch perspectief. Hoewel ik gecertificeerd ben om een diagnose te geven en de protocollen ken, ben ik overtuigd dat ieder mens uniek is en kijk ik liever naar jou als persoon, dan alleen naar je probleem. Ik werk ook met een holistische blik, dat wil zeggen dat ik geloof dat lichaam en geest (en bezieling) onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Ik spreek je lichaamsbeleving en het onbewuste aan in de therapie, in plaats van alleen je bewuste ratio. Dit zorgt voor een persoonlijke, verdiepende ervaring en blijvende verandering.

Je kunt bij mijn behandelmethoden meer lezen over de benaderingen die ik gebruik. Het kan zijn dat een bepaalde methode je vooral aanspreekt, maar dat kan soms nog veranderen in de loop van de gesprekken. .

Hoeveel sessies heb je nodig?

Bij de uitleg over verschillende thema's heb ik de mogelijke onderdelen voor behandeling uitgelegd, maar ik maak dus geen gebruik van een vast protocol of vast aantal sessies. Iedere afspraak is dan ook, net als de intake, vrijblijvend. Je maakt alleen een volgende afspraak als en wanneer jij dat wilt.

Als je in de intake een goed gevoel bij mij hebt, dan maken we een volgende afspraak. Meestal geef ik een opdracht mee om thuis mee aan de slag te gaan, maar niet altijd. Vaak beginnen we met 2 of 3 wekelijkse gesprekken om wat op de rit te zetten, maar dat hangt ook van jou persoonlijke behoefte af. Meestal evalueren we de behandeling rond de derde of vierde afspraak samen en hebben we een duidelijker idee wat je wilt bereiken en hoe vaak je nog nodig zou hebben.

Ik kan zeggen dat mensen gemiddeld 6 sessies bij me volgen, maar dit loopt erg uiteen, met de meesten tussen de 4 en 10 sessies. Sommige mensen zie ik echter langer en regelmatiger wanneer er sprake is van hardnekkige patronen (persoonlijkheidsproblematiek) die vaak vanuit de jeugd zijn ontstaan. Anderen zie ik na de behandeling nog bijna jaarlijks een keer terug voor een 'booster' sessie.
Psycholoog Doesjka Tromp in Haarlem
Doesjka Tromp
  • Ervaren psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook consulten in de avond

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact