bg

Informatie over mijn tarief en vergoedingen

De tarieven voor psychologische hulp bij Psycholoog Haarlem voor 2024 vind je hieronder. Je hebt voor mijn hulp geen verwijsbrief nodig van huisarts of specialist. Je kunt dus gewoon zelf een afspraak maken. Het aantal sessies en de duur van de begeleiding worden afgestemd op je persoonlijke ontwikkeling en behoefte.

Er is geen sprake van een wachtlijst; je kunt doorgaans al binnen een week terecht voor een consult. Bovendien ben je ook in de avonduren welkom.

Tarieven

  • Een individueel consult kost 100,- euro. Dit is zowel bij intake, als bij verdere consulten.
  • Een individueel consult op de maandagavond kost 110,-
  • Relatietherapie duurt per consult 1,5 uur en kost 140,- euro tijdens kantooruren en 150,- euro in de avonduren.
  • Mindfulness groepstrainingen kosten 450,- euro. Deze trainingen bestaan uit 8 sessies van 2,5 uur. Het werkboek en audiomateriaal is hierbij inbegrepen.

NB: Wanneer de werkgever betaalt, ben ik verplicht om 21% BTW in rekening te brengen voor coaching en/of mindfulness training. Een consult kost dan 120,- euro (incl. BTW) binnen kantoortijden en 130,- euro in de avonduren. De mindfulness groepstraining kost dan 520,- euro (inclusief btw).

Betaling en facturering

Je kunt aan het eind van de sessie gepast betalen, of het geld overmaken.

Vergoedingsmogelijkheden

Wanneer je als particulier aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg komen mijn consulten (meestal) in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit een aanvullend pakket. Consulten worden dus niet vergoed uit de basisverzekering, maar het voordeel hiervan is dat als jouw verzekeraar mijn hulp vergoed, je direct een gedeeltelijke vergoeding krijgt per sessie. De kosten worden dus niet eerst verrekend met je wettelijk eigen risico. Bovendien heb je voor mijn hulp geen verwijsbrief nodig en wordt er geen informatie over het traject gedeeld met je verzekeraar.

Als psycholoog NIP ben ik lid van de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) in de vakgroep VPMW (Psychosociaal en Maatschappelijk Werk) en ik ben geregistreerd bij de RBCZ. Mijn consulten heten voor verzekeraars ‘psychosociale therapie’ of 'Integratieve psychotherapie' wat onder alternatieve geneeswijzen vergoed kan worden.

» Klik hier voor een overzicht van de vergoedingsmogelijkheden dat is samengesteld door de NFG* «

*Dit overzicht wordt enkel ter ondersteuning aangeboden. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen. Neem voor de zekerheid zelf contact op met je verzekeraar of sla online de voorwaarden van jouw pakket erop na. Let wel op dat ze zich niet vergissen met de categorie generalistische basiszorg zoals hieronder beschreven. Ik ben psycholoog NIP, geen GZ-psycholoog.

Nadere informatie over vergoedingen en het zorgstelsel

Verzekeraars rekenen alleen BIG geregistreerde gezondheidszorg GZ-psychologen (en arbeids- en organisatiepsychologen NIP) tot generalistische basiszorg. Ik val hier dus niet onder. Vanuit het basispakket kunnen in de generalistische basiszorg een beperkt aantal sessies vergoed worden afhankelijk van de diagnose die je krijgt. Je hebt dan eerst een verwijsbrief van je huisarts nodig en betaalt sowieso eerst je eigen risico zelf (meestal 360 euro, afhankelijk van je pakket).

Verzekeraars rekenen BIG geregistreerde psychotherapeuten, psychiaters en GGZ instellingen tot specialistische zorg. Dit is bedoeld voor langer durende problematiek en wordt onbeperkt vergoed. Ook hiervoor heb je eerst een verwijsbrief en diagnose van een arts nodig.

In mijn praktijk behandel ik dezelfde problematiek als de generalistische basiszorg, maar ook lichtere problemen, dus meer coachende trajecten.
Psycholoog Doesjka Tromp in Haarlem
Doesjka Tromp
  • Ervaren psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook consulten in de avond

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact