bg

Over psycholoog Doesjka Tromp

psycholoog Doesjka Tromp Hallo, mijn naam is Doesjka, ik ben 41 jaar en in 2004 afgestudeerd als psycholoog. Mensen beschrijven mij als open, rustig, vriendelijk en een goede luisteraar, maar ik kan ook heel direct zijn. Bovenal werk ik met mijn oren, hart en intuïtie. Ik ga graag de verbinding met je aan om je uit te dagen dieper in jezelf te kijken en verder te gaan dan je denkt dat je kunt.

Ik zal je daarvoor veel persoonlijke vragen stellen. Daarom is het wel zo eerlijk als je ook wat over mij te weten kunt komen.

Kind van de wereld

Ik ben geboren in Zeist, maar bracht een deel van mijn jeugd door in Zuid-Afrika. Mijn ouders hielden van reizen, dus mijn nieuwsgierigheid, mijn openheid voor andere culturen en mijn liefde voor de natuur zijn me met de paplepel ingegoten. Op mijn 17de vertrok ik voor 9 maanden naar Spanje om de taal te leren. Daardoor kon ik op mijn 22ste een half jaar Filosofie in Costa Rica studeren en na mijn studie 9 maanden door Zuid-Amerika reizen (in een tijd dat je nog echt naar een internetcafé moest zoeken om te communiceren met het thuisfront). Verder heb ik maanden gebackpackt door Zuid-Oost Azië, Indonesië en Midden-Amerika. Reizen helpt mij om mindful in het leven te staan en een brede, open blik te houden op de 'werkelijkheid'.

Omdat ik weet hoe het is om in het buitenland te wonen, ben ik ook expat-psycholoog geworden. Ik spreek vloeiend Engels en Spaans.

Ontwikkeling als therapeut

Als tiener begon ik me te interesseren voor meditatie en visualisatie. Ik was me bewust van een verband tussen geest en lichaam en wilde dat verkennen en overbrengen aan anderen. Tijdens mijn studie hield ik me dan ook eerst bezig met Neurologie, de biologische kant van de psychologie. Maar daar vond ik niet wat ik zocht en ik stapte over naar de Klinische (therapeutische) kant. Ik studeerde af met een onderzoek naar cognitieve gedragstherapie over het internet (toen nog iets heel nieuws). Zo deed ik tijdens mijn afstuderen al ervaring op als internetbehandelaar. Ik heb nog ruim 6 jaar als zodanig gewerkt voor de behandeling van paniekstoornis, burn-out, depressie, trauma en rouwverwerking. De kracht van lees-, schrijf- en registratie opdrachten heb ik hierdoor goed leren kennen.

Toch kreeg ik steeds meer behoefte aan 'live' contact met mensen, vooral nadat ik een NLP opleiding had afgerond. Ik begon met een tijdelijke baan in het ziekenhuis (Kennemer Gasthuis), en begeleidde mensen met veel zwaardere, psychiatrische problematiek. Daar werd mij al snel duidelijk dat van mens tot mens contact maken veel belangrijker was dan het volgen van een protocol. In 2009 begon ik, onder supervisie van psychiaters en psychotherapeuten, als freelancer te werken bij 2 vrijgevestigde praktijken in de specialistische zorg (in Purmerend en Haarlem). Twee jaar later voelde ik me zeker genoeg om zelf een praktijk te beginnen en mijn eigen ideeën over behandelingen uit te werken.

In 2013 schoolde ik me als mindfulnesstrainer en sindsdien geef ik deze trainingen ook met veel enthousiasme. Op een gegeven moment kreeg ik steeds meer behoefte aan creativiteit, wat me leidde naar een 3-jarige opleiding Genezend Tekenen. Voor wie dat aanspreekt, verweef ik dan ook graag creatieve opdrachten in mijn begeleiding. Ik blijf regelmatig nieuwe behandelwijzen verkennen, zodat ik zoveel mogelijk gereedschappen kan bieden om aan te sluiten bij ieders persoonlijke behoeften en kwaliteiten. Momenteel ben ik steeds meer geïnteresseerd in lichaamsgericht en energetisch werk, middels ademhaling, houding en/of aanraking. De schakel tussen geest en lichaam zit immers in energie en dat is een terrein waar veel mensen, ook ik, nog veel te weinig bewust van zijn.

Privéleven

Ik woon samen met mijn vriend en onze jonge zoon in Amsterdam. In mijn vrije tijd dans ik graag en speel ik af en toe een beetje djembé en Capoeira. Verder maak ik jaarlijks, naast reisjes in de buitenwereld, ook reisjes in mijn binnenwereld. Dit kan door middel van yoga en meditatie, of door middel van medicijnplanten, onder begeleiding van sjamanen.

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact


Cliënten over mij
"Doesjka is voor mij een plek waar ik zonder oordeel mijn verhaal kwijt kan..."

Lees meer ervaringen