bg

Ervaringen van cliënten

Cliënten schreven over hun ervaringen bij Psycholoog Haarlem – Doesjka Tromp:

Lisanne

“Vanaf de eerste afspraak had ik gelijk zo'n goed gevoel bij Doesjka, ze stelde me op mijn gemak en haar aanpak paste helemaal bij mij. Praktische tips over hoe ik dagelijks met mijn burn-out kon omgaan, van routine schema's tot mindfulness oefeningen. Maar ook kwamen we in onze gesprekken op welk gedrag tot mijn burn out heeft geleid. Ik ben veel te weten gekomen over mezelf en begrijp nu hoe ik erin terecht ben gekomen. Inmiddels kan ik zeggen dat ik uit mijn burn-out ben, ik voel mij zoveel beter en heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Ik heb van Doesjka handvatten gekregen die mij op het juiste pad houden. Ik kan Doesjka zeker aanraden, haar begeleiding heeft mij enorm geholpen.”


Esther

“Zoals ook besproken tijdens mijn laatste sessie ben ik erg enthousiast. Ik vond je vanaf het begin erg fijn om mee te praten en heel open. Ik voelde mij meteen op mijn gemak en vrij om te praten. Je stelde de juiste vragen waardoor we in korte tijd erg veel bereikt hebben, De insteek van werken met oefeningen om ergens te komen in combinatie met mindfulness oefeningen maakte dat ik erg snel stappen kon zetten en hiervoor de ruimte voelde. Daarnaast was er ook niks overhaast of onnodig en werden de sessie met een goede tijd gepland. Hierdoor ben ik nu waar ik wilde zijn en heb ik een andere kant van mijzelf kunnen ontwikkelen en aandacht kunnen geven die het verdiend.”


Marco

“Als ik iets over de behandeling moet zeggen, dan vond ik die vooral heel erg open, to the point en no nonsense. Je stelde me op mijn gemak en ik voelde me goed bij je. De praktische opdrachten waren ook erg goed voor me en je nam de tijd, niet te snel, wat ik zelf nogal eens heb. Ik moet je ook eerlijk zeggen dat ik geen negatief punt aan de behandeling kan opnoemen, je hebt me echt geholpen. In zo’n periode van scheiding ga je naar jezelf kijken en ik moet zeggen dat ik mezelf weer beter heb leren kennen.”


Fleur

“Ik voelde mij op mijn gemak en ik had meteen het gevoel dat ik open kon zijn over mijn “problemen” zonder schaamtegevoel. Ik heb er erg veel aan gehad, want ik ben nu zo goed als, van mijn “problemen” af! En dat is wat ik wilde bereiken!”


Esther

“Ik kijk met grote tevredenheid terug op de therapie! Het was een echte eye-opener. Toen ik begon, had ik last van slapeloosheid en een enorm zwaar gevoel. Beetje bij beetje werd duidelijk wat dat gevoel veroorzaakte. Doesjka was in die tijd een groot steunpunt voor me, een luisterend oor, iemand die mij altijd uit liet praten. Ook gaf ze me handvatten, die ik kon gebruiken en nog steeds gebruik. Volmondig zeg ik nu dat het heel goed met mij gaat.”


Anne

“In de 8 gesprekken die ik met Doesjka voerde heeft zij mij zien transformeren van een ongelukkige, onzekere en onbestemde ziel in een vrolijke, (haast) onbezorgde en op de toekomstgerichte persoon. Ze is scherp, communiceert in duidelijke taal en heeft een bijzonder goed luisterend vermogen. Haar soms onalledaagse en (ook wel) confronterende behandelmethodes waren voor mij een eye-opener.”


Sabrine

“Doesjka is een goed luisterend oor, maar komt daarnaast ook met goede oefeningen, ideeën en biedt mogelijke oplossingen. Wat voor mij belangrijk is, is dat ik mij bij een psychologe prettig voel en mezelf kan zijn. Door de rust en vriendelijkheid die Doesjka uitstraalt ging dit zeer gemakkelijk. Tussen de persoonlijke afspraken door hebben we ook contact gehad per mail en ik kon altijd met vragen of problemen terecht.”


Rachel

“In een periode waarin ik op zoek was naar iemand die mij kon helpen mijn gevoel weer in een lijn te zetten met mijn gedachten ben ik bij Doesjka terecht gekomen. Zij heeft mij met veel reflecteren en soms wat adviezen geholpen en mij laten zien wat ik waard ben.”


David

“Ik vond de behandeling met jou heel prettig. Voelde ook heel vertrouwd en waar ik normaal wel eens nerveus wil zijn bij nieuwe mensen had ik dat bij jou een stuk minder, dat is dus heel positief van je!!! Ook vond ik het prettig om eens een gesprek te hebben met jou waar je het normaal eigenlijk met niemand over hebt aangezien ik daarin geen prater ben. Vond dat soms wel moeilijk omdat ik eigenlijk nooit echt mijn gevoel durf te tonen aan iemand maar, daarin heb je mij wel geholpen!”


Martine

“Met mij gaat het heel erg goed. Ik heb me verdiept in familieopstellingen, en ga dat zeker nog een keer doen, maar op dit moment is de behoefte niet heel groot. Ik heb zelfs vorig weekend met vriendinnen gevierd dat ik een jaar single ben. Misschien een beetje gek, maar een jaar alleen zijn, is erg waardevol voor mij geweest, juist omdat ik de keuze om mijn relatie te beëindigen zo ontzettend moeilijk vond. Maar uiteindelijk bleek het heel bevrijdend te zijn. Daar heeft vooral de eerste sessie met jou een belangrijke rol gespeeld. Ik vond je ontzettend scherp en actiegericht. Je zette daarmee mij ook op scherp. Je stelde daarbij bijna cynische vragen die mij aan het denken zetten. Toen ik naar buiten liep, wist ik wat mij te doen stond. Je combinatie van een meer nuchtere aanpak in de eerste sessie, en iets meer mindfulness-achtige aanpak in andere sessies vond ik prettig. Je advies om een familie-opstelling te gaan doen heb ik ook zeer gewaardeerd, ook al moet ik daar nog opvolging aan geven. Ik heb eigenlijk niks gemist in de behandeling, en ik zou je zeker aanraden bij vrienden.”


Ilona

“Ik ben zo dankbaar voor de ruimte die Doesjka heeft geboden om kwetsbare herinneringen te kunnen delen en deze los van oordeel te kunnen bespreken en begrijpen. Elke sessie optioneel met een mindfulness momentje en in deze veilige setting kon ik mijn eigen tempo volgen en bood ze ondersteuning in de vorm van vragen en oefeningen. Daarbij heeft ze mijn eigen belemmerende uitspraken onderstreept door vragen zoals “is dat slecht”? Als laatste heb ik met haar begeleiding het genezend tekenen als medium kunnen gebruiken voor trauma verwerking en te leren om gevoelens te ervaren. De creativiteit in het verwerkingsproces zorgde voor positiviteit en kleur waardoor er ruimte was voor heling.

Ik voel me positiever over mezelf en kom meer in mijn kracht.”


Elma

“Langs deze weg wil ik je nogmaals heel hartelijk bedanken voor je luisterend oor, je kritische en zeker niet altijd makkelijke vragen, en met name voor de eye opener die je me gegeven hebt. Ik vind je een lieve en begrijpende vrouw met wie ik een klik had, waardoor ik je dingen kon zeggen, die ik nog niet eerder zo uitgesproken heb. Er zijn de afgelopen jaren mensen geweest die mijn leven (en mij) op een negatieve manier hebben beïnvloed. Jij hebt me geholpen hier weer een positieve wending aan te geven, zodat het leven er weer een stuk zonniger uitziet. Nogmaals heel erg bedankt daarvoor. Mocht er ooit nóg eens een tijd komen dat ik denk het niet alleen te kunnen, dan weet ik je te vinden :) ”


Mark

“Ik wil je zeggen dat vooral je rust en betrokkenheid mij zijn bijgebleven. Ik voelde een klik waardoor ik me veilig en vertrouwd voelde om te zeggen wat nodig was. Als je dat telkens weet te bereiken, zou ik niets in je aanpak veranderen.”


Marc

“Als mijn kinderen, of wie dan ook, over 15 of 20 jaar aan mij vragen of er een moment in mijn leven is geweest wat mij heeft veranderd in wie ik nu ben (en ga worden) dan kan ik eerlijk zeggen dat jij mijn leven veranderd hebt. Je hebt naar boven gehaald wat heel diep in mij zat en daar ben ik blij om. Je hebt me laten zien dat emotie mag, ik hoef geen robot te zijn om te kunnen functioneren en dingen zijn bespreekbaar… Al vanaf mijn jeugd had ik een masker op gehad, maar in negen maanden mezelf weer gevonden. De strijd was hard, extreem emotioneel en diepgaand maar ik kwam er, met intensieve begeleiding, sterker, zelfverzekerder en positiever uit. Het is nu tijd voor mezelf...”


Ralph

“De individuele mindfulness training heeft mij geholpen minder in mijn hoofd te zitten en meer te voelen, waardoor ik minder ben gaan piekeren en meer geniet van het huidige moment. Ik kan hierdoor ook beter relativeren en makkelijker door het dagelijks leven heen lopen. Doesjka geeft mij de ruimte om zelf te te ontdekken en begeleid waar nodig met veel kennis en kunde. Ik voelde me volledig op mijn gemak bij Doesjka, waardoor de sessies open waren en de training veel impact heeft.”


Marieke

“Wat ik prettig vond aan mijn behandeling bij Doesjka was de manier hoe zij mij benaderde en haar manier van werken. De negatieve gevoelens die ik had, kan ik nu beter een plekje geven zonder daar te lang over na te peinzen. Doesjka is een fantastisch persoon en ik vond het heel fijn om haar als mijn therapeute te hebben.”


Marcel

“Ik voelde me echt gezien en gehoord, mocht ook echt mezelf zijn waardoor ik me open durfde te stellen. Door jouw houding nodigde je mij hier ook in uit waardoor de behandeling echt zo passend voelde. Ik weet dat ik het meeste zelf heb gedaan, maar ik wil je danken voor alle steun, tips, oefeningen. Zonder al deze hulpmiddelen was ik nu niet gekomen waar ik me nu voel.”


Katie

“Ik heb de behandeling als heel bijzonder en fijn ervaren. Waar ik eerst dacht dat ik eigenlijk om niks hulp zocht, blijk ik toch een hele waardevolle groei doorgemaakt te hebben. Ik had dit nooit willen missen. Het was vooral fijn dat de behandeling precies afgesteld was op mijn behoeften. Ik bleek veel te hebben aan de visualisaties en veel plezier te halen uit de opdrachten, terwijl dat voor een ander vast anders is. Ook vond ik het prettig dat het niet per se vast lag hoelang het traject zou duren, of waar we het allemaal over gingen hebben, maar dat dit in samenspraak wordt bepaald.”


Psycholoog Doesjka Tromp in Haarlem
Doesjka Tromp
  • Ervaren psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook consulten in de avond

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact