bg

Identiteitsproblemen, piekeren en zoeken naar voldoening

Of je nu tiener, twintiger, dertiger, veertiger, vijftiger of zestiger bent, bijna iedere levensfase biedt bepaalde uitdagingen waarin we onze identiteit moeten bepalen. Wat vind ik belangrijk in het leven? Wil ik wel blijven voldoen aan de verwachting van de mensen om me heen? Wat heb ik nodig om me tevredener te voelen? Ik wil iets anders, maar wat? Waar wil ik voor staan?

Als je jezelf deze vragen vaak stelt, is dat een teken dat je bewust in het leven wilt staan. Hartstikke goed, want de kans dat je ver van jezelf afdwaalt is dan een stuk kleiner. Wel kan het overpeinzen en overpiekeren soms leiden tot verwarring, onzekerheid en besluiteloosheid. Je benadert de vragen dan teveel vanuit je hoofd in plaats van uit het hart. Je raakt in een impasse. In dat geval bied ik je graag handvatten om dichter bij je gevoel te komen. Samen ontwikkelen we een kompas voor je om je een weg te banen door de verwarring of onzekerheid.

Soms kan het ook zo zijn dat dit soort wezenlijke vragen je ineens overvallen. Je voelt je (ongemerkt) eigenlijk al een tijdje onvoldaan. Je hebt alles wat je wilt, maar er mist iets. Misschien mis je bezieling, tevredenheid, een basis...? Of soms kunnen bepaalde gebeurtenissen de basis van je identiteitsgevoel aan het wankelen brengen. In ieder geval help ik je met verschillende opdrachten om een beter idee te krijgen waar je voor wilt staan en waar je heen wilt.

Maak een afspraak om met identiteitsvragen aan de slag te gaan

Wanneer je in verband met identiteitkwesties of piekeren over wat je belangrijk vindt in het leven mijn hulp kunt gebruiken, dan kan je mij altijd een berichtje sturen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Psycholoog Doesjka Tromp in Haarlem
Doesjka Tromp
  • Ervaren psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook consulten in de avond

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact